Wauw, dankbaarheid overspoelt me als ik terugdenk aan de opening van de expositie.
"Irmgard geeft ons een blik op de werkelijkheid zoals die ook echt is. Je zou kunnen zeggen: een fotograaf van het echte leven. "
Woorden die Gerrit sprak tijdens de opening als directeur van t Rijssens Museum en die echt binnenkwamen. Want dit is precies wat ik wil doen met mijn soort fotografie: het leven weergeven zoals het is. Met de mooie, maar in dit geval, ook de minder mooie kanten.
Zo enorm bijzonder dat mensen van ver en dichtbij kwamen om dit moment met mij te delen. Extra dank aan Hannah en Suus, twee van de geportretteerden. Ik kreeg gelijk al terug dat de expositie raakt. In de eerste reacties kreeg ik gelijk al terug dat de verhalen en portretten binnenkomen en emotioneren.
In mijn persoonlijk woord gaf ik dit ook mee als wens voor de expositie: Dat mensen zich mee laten nemen in de woorden en beelden, dat men zich laat raken en dat het gesprek wordt geopend. De bank in de expositie zaal nodigt uit om de ervaring nog persoonlijker te maken en echt de tijd te nemen voor overdenking.
Voor de mensen die de hangende teksten minder goed kunnen lezen, is er een gedrukt exemplaar beschikbaar. Ook is een gastenboek aanwezig om te laten weten wat je ervan vond.
Welkom bij 'De Gezichten van Rouw', tot 22 juni te zien in t Rijssens Museum.
Kom jij kijken?
Back to Top