Al een tijd lang twijfel ik of de stap genomen moet worden en vandaag neem ik 'm: vanaf heden kun je enkel nog zwart/wit fotografie bij me boeken. Je zult je wellicht afvragen waarom ik deze stap genomen heb en in deze blog zal ik je meenemen in mijn proces. 

Geschiedenis
Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door zwart/wit foto's. Ze geven een blik in een geschiedenis waarbij je zelf de kleur in kunt vullen. Je ziet veel van de mensen maar tegelijk blijft er zoveel in het ongewisse. Het is haast een vorm van poëzie. Er ontstaat een verhaal in je hoofd, geïnspireerd op het beeld wat je voor je ziet. Of het nu gaat om een foto van een pioniersgezin in de jaren 1850 in Amerika of de bekende foto van de arbeiders op de dwarsbalk van New York, ze vertellen een stuk geschiedenis dat jaren meegaat. Dat niet verveelt. Zo kijk ik ook naar mijn fotografie: als het schrijven van een stuk persoonlijke geschiedenis dat vormgegeven wordt in een tijdloos, krachtig beeld. Een beeld dat je raakt, bijblijft en waar je over na gaat denken.

Krachtigere beelden
Mijn voorliefde voor rauwe, pure en authentieke beelden is haast onlosmakelijk verbonden met zwart/wit fotografie. De focus ligt namelijk helemaal op het onderwerp. Elk 'afleidend' (kleur)element wordt geëlimineerd, lijnen komen nog krachtiger over en de emotie staat centraal.  Een traan, lach of een lichtstraal op je gezicht springen er echt uit. Door te fotograferen in zwart/wit kan ik nog meer focussen op jou en kijken naar het modelleren van het krachtigste licht. Hierdoor kom jij in je unieke schoonheid volledig tot je recht. Het karakteristieke van een gezicht wordt door deze manier van fotograferen veel meer benadrukt. De shoot wordt een nog persoonlijkere ervaring. Dit leidt tot beelden die raken en waarin jij jezelf omarmt voor wie je bent, wat mijn ultieme doelen zijn met mijn werk.

Kunst
Ik zie mijn foto's als persoonlijke kunstwerken die een plek aan de muur verdienen in iemands huis. Persoonlijk geloof ik enorm in de kracht van afdrukken omdat een foto dan nog meer binnenkomt. Een shoot bij mij werkt ook toe naar kunst wat je tijdens de reveal sessie kunt bestellen.

Elke klant heeft een ander interieur. Een verscheidenheid waarbij het vaak een uitdaging is om passende kunst te vinden. Want niet elke kleur staat mooi op die groene, oranje of beige muur. Een  zwart/wit foto kan overal opgehangen worden omdat het een prachtige, tijdloze en persoonlijke toevoeging aan je interieur. 

Door de jaren heen, heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in portretfotografie en mijn krachtigste beelden bleken steeds op nieuw de zwart/wit foto's te zijn. Ik heb zin op deze manier nog meer te gaan 'schrijven met licht'.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien wat mijn beweegredenen zijn om voor deze manier van fotograferen te gaan. Ben je geïnspireerd en wil je zelf een shoot boeken? Vul dan snel het contactformulier in! 
Verzenden
Bedankt voor je interesse! Ik kijk er naar uit om in contact met je te komen.Hartelijke groet, IrmgardSpeechless Photography
Back to Top